Wat is Webdesign?

Webdesign in de brede zin van het woord is het ontwerpen van websites voor het internet. Deze bestaat uit 2 onderdelen : Het grafisch gedeelte of vormgeving en het technische ontwerp. Deze worden aangevuld door een derde luik : de SEO of zoekmachine optimalisatie.

Interactieve websites

Ook al vertoont webdesign gelijkenissen met het grafisch ontwerpen van traditioneel drukwerk, toch zijn er een opvallende verschillen.

Naast foto’s en andere grafische elementen zijn multimedia zoals video en geluid een belangrijk onderdeel in website ontwikkeling.

De structuur van een website is ook niet even lineair als een boek. Je gaat niet zomaar van de ene pagina naar de volgende, maar je klikt je door een website door middel van links. Omdat de website een doel heeft is het belangrijk dat de bezoekers niet verdwaald in de website. De structuur is daarom een belangrijk onderdeel van het webontwerp.

Responsive Webdesign

Gemiddeld zullen ongeveer 20% van uw bezoekers dit doen via hun tablet of smartphone. Het is dan ook imperatief dat uw website er niet enkel goed uitziet op ieder van deze toestellen, maar daar ook even gebruiksvriendelijk is.

Hier zijn 2 mogelijkheden voor: 2 aparte websites ontwikkelen waarvan 1 bestemd is voor de grotere schermen en 1 voor de kleine schermen (en wat met de Tablets?)  Of… een responsive website die zich automatisch aanpast aan de grote van het scherm.

Wij kiezen voor een responsive webdesign waarmee u iedereen kunt bereiken zonder verlies aan tijd of middelen.

Website laten maken

Indien u hier bent terechtgekomen dan weet u al dat een website van cruciaal belang is voor u onderneming. Maar waarom uw website laten bouwen door een webdesigner? Waarom het allemaal niet zelf doen? Wel eerst en vooral heeft ons webdesign bedrijf ervaring in het maken van websites. We blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en modes. We maken websites die er niet enkel mooi uitzien op elk mogelijk toestel, browser of schermresolutie. We bouwen uw website met een duidelijk doel. Dit kan verschillend zijn voor elk website : het plaatsen van een bestelling, het contact opnemen met het bedrijf, een afspraak maken,… Daarom wordt uw website gebouwd in een structuur die uw klanten leiden naar het bereiken van dit doel.

SEO-Ready

Wat heeft u aan een website die niet teruggevonden kan worden door zoekmachines? Daarom maken wij de structuur en basis van ons Webdesign SEO-ready voor elke website die we aanleveren. Kiest u voor een volledige SEO aanpak van uw website vanaf de start? Dan zorgen we hier meteen voor met onze zoekmachine optimalisatie oplossing. kiest u voor een goedkopere oplossing. Dan is uw website tenminste leesbaar om door Google geïndexeerd te worden. Bekijk onze mogelijkheden en aarzel niet om ons te contacteren voor advies op maat.

Webdesign voor ieders budget

U heeft het hierboven gelezen, Er bestaan meerdere mogelijkheden. Onze diensten zijn vooral gericht naar KMO’s, maar wij geloven niet in het bestaan van een gemiddelde KMO. De kleine startende zelfstandige kan de grootste ideeën hebben maar een veel kleiner budget dan de middelgrote onderneming die al een paar jaar draait. Een lokale onderneming heeft niet dezelfde behoeftes dan een onderneming die actief is in heel België.

Daarom bieden we ook Webdesign op maat!

Contactformulier

Heeft u vragen over
  • onze diensten?
  • SEO?
  • webdesign?
  • webshops?
  • deze website?

Aarzel niet met ons contact op te nemen!