Op de eerste positie in de zoekresultaten van Google

SEO of zoekmachine optimalisatie van een website

“Kan je mij de eerste positie in de zoekresultaten van Google garanderen? ” Dat is de meest gestelde vraag die wij krijgen van nieuwe klanten. Het antwoord op deze vraag is simpel: Ja! Als de zoekopdracht de naam van je bedrijf is, of voor zeer specifieke zoekopdrachten die niemand in Google intypt lukt dit hoogst waarschijnlijk wel. Maar is dit wat u nodig heeft? Doe de test. Ga op een willekeurige website. selecteer met uw muis een tekst van meerdere zinnen op deze website en klik “Copy”. Ga nu naar Google en plak de gekopieerde tekst in de zoekbalk. de kans is zeer groot dat de website waar u de tekst gekopieerd heeft op de eerste positie zal verschijnen. En dat is ook logisch. Plakt u de tekst tussen aanhalingstekens dan is de kans nog groter.

Voor alle andere gevallen is het onmogelijk enige garantie te geven over de gehaalde positie in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines. Er bestaan 2 soorten SEO bedrijven die u dit soort beloftes kunnen maken : leugenaars of sjoemelaars. In dit geval is het eerste nog het beste. Het tweede zal misschien wel de beloofde resultaten halen maar … door gebruik van technieken die niet goedgekeurd zijn door Google. Misschien zal Google niet meteen doorhebben dat de regels niet gerespecteerd werden, maar vroeg of laat zal dit wel het geval zijn. en wanneer dit gebeurt verliest u niet enkel uw hoge ranking. U verliest ook het vertrouwen van Google waardoor het zeer moeilijk zal worden om ooit nog eens op de eerste pagina terecht te komen.  Die dag zal de veelbelovende SEO u wijzen op de kleine letters van zijn garantie en verdwijnen met u geld!

Wat zegt Google?

Niemand kan u de hoogste advertentiepositie op Google garanderen.

Wees op uw hoede voor SEO’s die pretenderen u een bepaalde positie in de zoekresultaten te kunnen garanderen. Pas ook op met SEO’s die beweren een ‘speciale relatie’ met Google te onderhouden of die beweren dat ze u ‘met voorrang’ kunnen aanmelden bij Google. Sites kunnen nooit met voorrang bij Google worden aangemeld.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment